INSPIRATIE & TIPS

Onderstaand is slechts een greep uit het brede aanbod. Voor sommige websites heb je een inlog nodig. Deze kun je opvragen bij je eigen coördinator of bij team Taalhuis. Heb je er vragen over? Neem dan contact op met de taaladviseurs via info@taalhuisarnhem.nl 

Het begint met Taal

Het begint met Taal

Een breed aanbod van trainingen, webinars, e-learning, e-coaching, netwerkbijeenkomsten en materiaal voor taalvrijwilligers en coördinatoren van NT2 onderwijs.  Via Taalhuis Arnhem kun je een inlog krijgen.  

Bekijken

Trefpunt Leermiddelen

Op het Trefpunt Leermiddelen van de Koninklijke Bibliotheek vind je gratis educatief materiaal. Filter uit ruim 200 leermiddelen het passende leermiddel, voor groepjes, alleen- en thuisleerders.

Bekijken

Lees simpel app

Lees Simpel is een app die mensen helpt om ingewikkelde brieven te lezen.

Bekijken

Oefenen.nl

Oefenen.nl is een breed oefenprogramma voor NT1 en NT2 leerders. Er zijn programma’s voor taal, rekenen, computer en internet. Men leert ook omgaan met geld, gezondheid, verkeersregels en nog veel meer. Je kunt een gratis account aanmaken.

Bekijken

Steffie legt uit

Steffie legt op een makkelijke manier uit hoe dingen werken. Verschillende onderwerpen komen aan bod.

Bekijken
De slimme nieuwslezer

De slimme nieuwslezer

De Slimme Nieuwslezer is een krant op de computer. Hij is speciaal gemaakt voor mensen die graag willen leren. Iedere dag staat het nieuws van vandaag erin. Met uitleg van moeilijke woorden. En oefeningen om beter te leren lezen, begrijpen en schrijven. Je kunt de Slimme Nieuwslezer thuis gebruiken. Je kunt ook naar de bibliotheek komen waar mensen je graag helpen met oefenen.

Bekijken
Digisterker

Programma’s stichting Digisterker

Om mensen kennis te laten maken met websites van overheidsorganisaties, ontwikkelt Stichting Digisterker verschillende educatieve programma’s. Onder andere over digitale overheid en de digitale zorg. Deze programma’s zijn geschikt voor mensen die meer digitaal zelfvertrouwen willen ontwikkelen. Kijk ook bij de lokale bibliotheek voor het actuele cursusaanbod.

Bekijken
Prentenboeken in alle talen

Prentenboeken in alle talen

Of je nu in Nederland geboren bent of in een ander land. Voorlezen is belangrijk om de taal te leren en te begrijpen.

Bekijken

Bereslim- voorlezen aan je kind

Meer dan 100 bereslimme boeken. Ook in arabisch en engels. Jeugdleden van de bibliotheek hebben thuis gratis toegang tot de BereslimmeBoeken. Via de knop inloggen met je bibliotheekpas kan er thuis ingelogd worden.

Bekijken