Iemand helpen naar les

Ken jij iemand met taal- of rekenproblemen of merk je dat iemand worstelt met digitale vaardigheid en wil je weten waar iemand kan leren? 

Via deze website bieden we een overzicht van alle taallessen in Arnhem. Hierin kun je samen zoeken. 

Weet je het niet zeker welke les geschikt is? Maak dan een afspraak met een van onze taaladviseurs. Zij kunnen advies geven over niveau en welke leerroute het beste past. 

Iemand helpen-Taalhuis Arnhem

leren in ARNHEM

In Arnhem zijn veel verschillende plekken waar mensen kunnen leren. Je kunt leren op een echte school maar ook leren in een groepje in het buurthuis of met een taalmaatje.

Aanbod Taalhuis Arnhem

Op deze website kun je zoeken maar let op! Sommige lessen zijn alleen voor een bepaalde doelgroep.

Heb je advies nodig? Neem dan contact op met een van de taaladviseurs of kom naar het spreekuur.

Bekijk alle lessen

SPECIAAL VOOR WERKGEVERS

Het voorkomen en verminderen van laaggeletterdheid als werkgever levert je veel op. Want werknemers die over goede basisvaardigheden beschikken zijn minder vaak ziek, maken minder fouten en zijn productiever.

Heb je als werkgever te maken met medewerkers die vastlopen?
Het Werkgeverservicepunt Midden Gelderland kan je informeren over de verschillende mogelijkheden en subsidies. Of kijk voor inspiratie op tel mee met taal of Werkgeversaanpak | Stichting Lezen en Schrijven

Kom je er niet uit? Neem dan contact op met ons. We denken graag met je mee.

CONTACT OPNEMEN

Waarom is helpen zo belangrijk?

Mensen die moeite hebben met een of meer basisvaardigheden lopen vast in veel dagelijkse zaken die voor anderen vanzelfsprekend zijn. Door te helpen hun basisvaardigheden te versterken, help je hen ook om zelf dieperliggende problemen beter te kunnen aanpakken. Denk aan het zoeken naar, vinden van en behouden van werk. Aan financiën zelf overzichtelijk bijhouden. Maar ook aan meer kansen voor het gezin; ouders die hun basisvaardigheden beter beheersen, kunnen hun kinderen veel beter ondersteunen in hun ontwikkeling.

En tot slot is het voor mensen met verbeterde basisvaardigheden eenvoudiger om hun gezondheid op peil te houden of weer te krijgen. Want zonder leesvaardigheid zijn simpele dingen als medicijnen innemen, etiketten op voedingsmiddelen lezen en leefstijltips begrijpen lastig. Jouw hulp kan dus voor iemand een grote omslag betekenen.