IK WIL HELPEN

In Arnhem wonen ruim 13.000 mensen met die moeite hebben met de Nederlandse taal of de taal onvoldoende beheersen. Daardoor zijn ze vaak afhankelijk van hulp uit hun directe omgeving.

Ken je iemand die moeite heeft met taal of vermoed je dat?  Ook hiervoor kun je terecht bij het Taalhuis Arnhem.

Wij zijn er ook voor professionals, werkgevers, (taal) vrijwilligers of familieleden. 

Over taalhuis arnhem
Ik wil helpen

Lessen in ARNHEM

In Arnhem zijn veel verschillende scholen en plekken waar mensen les kunnen krijgen. Daarom hebben we een aparte website gemaakt waar je als helper in kunt zoeken. Hier vind je het aanbod van de partners binnen Taalhuis Arnhem.

Bekijk alle lessen
Aanbod Taalhuis Arnhem

IEMAND HELPEN naar les

Een goede lesplek is heel belangrijk voor iemand die (weer) start met leren. Wat wil iemand graag beter kunnen en waarvoor? Ook starten op een te hoog of te laag niveau is niet fijn. Ga je iemand helpen met het zoeken naar les? Neem bij twijfel altijd contact op met een van de taaladviseurs voor advies of een niveau test. 

BEKIJKEN

HERKENNEN EN SIGNALEREN

Iemand vragen of hij of zij moeite heeft met taal is best lastig. Wil jij laaggeletterde cliënten of werknemers beter herkennen? Of vermoed je dat iemand hier moeite mee heeft maar weet je niet hoe je het bespreekbaar moet maken? Ook dat kun je leren! 

BEKIJKEN

VRIJWILLIGER WORDEN

Help je graag anderen en ben jij goed in lezen, schrijven, rekenen of werken op de computer? Met jouw kennis help je iemand om zijn of haar wereld een stuk groter te maken.

BEKIJKEN

SAMENWERKEN MET TAALHUIS

Wil je met je organisatie mee doen en ook een bijdrage leveren aan het verbeteren van de basisvaardigheden van de inwoners van Arnhem? Wordt partner van het Taalhuis netwerk!

BEKIJKEN

INSPIRATIE & LESMATERIALEN

Heb je inspiratie nodig voor je les of ondersteuning in de basisvaardigheden of ben je door je lesmateriaal heen? Taalhuis Arnhem heeft volop lesmateriaal en inspiratietips.

BEKIJKEN